Демократът Ерик Адамс, бивш полицай, беше избран за следващ кмет на

...
Демократът Ерик Адамс, бивш полицай, беше избран за следващ кмет на
Коментари Харесай

Бивш полицай е новият кмет на Ню Йорк

Демократът Ерик Адамс, някогашен служител на реда, беше определен за идващ кмет на Ню Йорк. Той ще е едва вторият афроамериканец в историята, който ще ръководи най-големия град в Съединени американски щати.

61-годишният Адамс беше очевиден любимец пред противника си републиканец Къртис Слива, който пък е началник на доброволчески патрулен отряд, борещ се с престъпността. Предварителните резултати сочат, че демократът е получил над 70% от гласовете.

Ерик Адамс има забавна кариера - детството му в Бруклин е минало в ограничения, даже е бил част от тайфа като младеж. Нанесен му побой от чиновници на реда обаче води до поврат в живота му и той става полицай. По-късно пораства в йерархията и съумява да реформира сполучливо цялата полицейска работа в мегаполиса. Той ще заеме поста на непопулярния Бил де Блазио, чийто втори и финален мандат изтича на 31 декември.

Адамс ще ръководи най-големия общински бюджет в Съединени американски щати и най-големите полицейска и социална учебна системи. Сред обещанията му са да се оправи със общественото неравноправие, да усъвършенства публичната сигурност и да реформира просветителната система.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР